WRM Bijscholingen

Jouw kennis bijscholen op het hoogste niveau? Dan ben je bij Arnold Beumer Beroepsopleidingen aan het juiste adres.

Sinds 1 April 2020 dien je iedere 5 jaar drie volle dagen (of 6 dagdelen) WRM bijscholing te volgen om ervoor te zorgen dat jou bevoegdheidspas geldig blijft en je rijles mag blijven geven. Ons specialistisch aanbod biedt bijscholingen die helemaal actueel zijn.

Zo blijf jij een kwalitatief goede rijinstructeur en leid jij altijd verkeersveilige weggebruikers op.

WRM Bijscholing

Ben je rijinstructeur en wil je je WRM-certificaat geldig houden? Dan is het volgen van een WRM bijscholing verplicht. In een periode van vijf jaar moet je drie dagen (6 dagdelen) theoretische bijscholing afronden, waarvan één cursus verplicht over wet- en regelgeving moet gaan.

Bij AB Beroepsopleidingen bieden we diverse WRM bijscholingscursussen die niet alleen voldoen aan de wettelijke eisen, maar ook direct toepasbaar zijn in jouw praktijk. Kies uit:

  • Bijscholing 28: Vernieuwingen en belangrijkste onderdelen van het RVV. (deze is verplicht)

Let op: Je mag elk onderwerp slechts één keer volgen binnen dezelfde vijfjarige periode.

Onze cursussen worden gegeven door ervaren docenten die jouw dagelijkse praktijk begrijpen. Dit maakt onze WRM bijscholing niet alleen leerzaam, maar ook waardevol voor jouw werk als rijinstructeur.

Stagementor

Praktische bijscholing

Naast de theoretische WRM bijscholing is een succesvolle praktische bijscholing verplicht om je WRM-certificaat geldig te houden. Dit examen wordt afgenomen door een examinator van het IBKI, of voor RIS-instructeurs door een RIS-begeleider van het CBR.

Tijdens de praktijkbegeleiding geef je een les aan een leerling die:

  • Nog geen rijbewijs heeft voor de betreffende categorie.
  • Geen eerder CBR-examen of tussentijdse toets (TTT) heeft afgelegd.
  • Voldoende voertuigbeheersing heeft om de les veilig te kunnen volgen.

Het doel van de praktijkbegeleiding is om jouw lesgeefvaardigheden te toetsen in een realistische situatie.

Herkansingen
Bij een onvoldoende praktijkbegeleiding krijg je twee herkansingen. Mocht je ook voor de derde keer zakken, dan ben je verplicht om een educatief traject te volgen om je certificaat te behouden.

Met onze begeleiding en duidelijke informatie zorgen we ervoor dat je goed voorbereid bent op je praktijkbegeleiding. Kies voor AB Beroepsopleidingen en behaal je praktijkbegeleiding met vertrouwen!